Pushing us into self destruction

Efter mer än 19 år i livet har jag lärt mig att det är inte lätt, inte lätt någonstans.
Det finns inte en chans att leva ett helt liv utan att må dåligt.
Världen består av egoister. Alla tänker på sig själva i alla situationer, har aldrig träffat någon som tar andra före sig själv. Om det sker en kris eller när något vänder upp & ner på hela världen så ser individen bara sig själv och sin egen överlevnad. Då kommer allas rätta jag upp & hela fasaden de byggt upp krossas, folk sticker varandra i ryggen & den personen som innan betydde allt ser man nu inte längre. man ser bara sig själv & sin egen överlevnad.
jag säger inte att det är något fel med detta, men att förneka att det är så man behandlar sina medmänniskor är bara idiotiskt.
Visst finns det endel unika människor som inte följer strömmen och är på detta sättet, men de är få, väldigt få.

Vad jag vill få ut av dethär är att man kan inte lita på någon.
Inte en enda själ. För man har inte upplevt alla situationer med någon människa & vet därför inte hur denne beter sig om något fruktansvärt skulle inträffa.
Jag har slutat lita på folk, anledningen till detta är nog bara en egentligen, men det tog så hårt att han förstörde för alla kommande relationer i mitt liv. Att ge sig själv eller sin vänskap till en person för att sedan blir totalt krossad & förstörd är något man inte kommer över.
Jag försöker lita på personer, men jag kan helt enkelt inte.
Det går inte, jag kommer aldrig våga öppna mig helt för någon & jag kommer aldrig kunna dela med mig av hela min kärlek eller vännskap till någon levande människa igen. tyvärr


Kommentarer
Postat av: Fanny Roethlisberger

det är så, människor är i grunden egoistiska. och det är inte fel! men det blir bara så jävla löjligt när vissa ska hävda sig och skrika neeej jag bryr mig visst, bara för att duu kanske är ego är inte alla det!! bla bla bla. vi är skapta så, det är helt naturligt, vi är djur och i stressade situationer "bara gör" vi. för att rädda oss själva.

på samma sätt som vi alltid (medvetet eller omedvetet) gör saker för egen vinning. jag menar att om jag till exempel hjälper min mamma, så gör jag det såklart inte för att det är så jävla kul alltid, men jag vet att hon blir glad. hur är det egen vinning då? jo, vi blir trevligt bemötta. vi får ett leende och stämningen blir bra. kanske får vi hjälp tillbaka senare. alltså vinner vi på det. förstår du hur jag menar? jag tycker bara ämnet är intressant, och är så trött på människor som ska ge en bild av sig själv som helgon.. gaaah

2010-08-21 @ 23:11:55
URL: http://www.fannyroethlisberger.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0